About This Project

Deze twee ambitieuze jonge sieraden ontwerpsters uit Den Haag en Amsterdam hebben het team van de Website Meneer gevraagd om een ontwerp te maken voor een webshop. Het gevoel en uiterlijk moest in lijn zijn met hun merkstrategie en er moest makkelijk besteld kunnen worden.

Vereisten

  • responsive designed webshop
  •  een winkel met overzichtelijke product informatie
  • content gemakkelijk zelf kunnen beheren

 

Over CHARLIEROSE

CHARLIEROSE is een  Nederlandse start-up voor moderne, kwalitatief hoge ambachtelijke sieraden. Het is een samenwerking tussen Rose van Ginneken en Charlotte de Koomen.

 

Authenticiteit, kwaliteit en pure producten zijn kenmerkend voor het merk dat CHARLIEROSE vertegenwoordigt.

 

Webshop design

In de briefing kwam duidelijk naar voren dat de dames een strakke en overzichtelijke website wilden. Helder in opbouw en structuur, weinig teksten en veel beeld.

 

Voor het webdesign zijn eerst een aantal schetsen voorgesteld. Deze waren in de opbouw goed, maar de oorspronkelijke zwarte kleur bleek in het vernieuwde webdesign te hard. Na een kleurenanalyse is er gekozen voor een zachtere, natuurlijke lichtroze steunkleur.

 

Het design is strak gehouden zodat er veel afgewisseld kan worden met foto’s. Voor het beeldmateriaal is er gebruik gemaakt van foto’s van leveranciers.

Website web development

Alle content is eerst door de Websitemeneer opnieuw geredigeerd of aangevuld. Daarna zijn de teksten en beelden door Danny in de website gezet. Hiervoor zijn de logo’s van de leveranciers nog bewerkt en de beelden van het merk CHARLIEROSE vrijstaand gemaakt.

 

Omdat het team van CHARLIEROSE het zelf wilde onderhouden, is er gekozen voor een ander CMS (WordPress). De webshop draait op de woocommerce plugin.

 

De layout van de plugin is in de code aangepast naar de look & feel van CHARLIEROSE.

 

WordPress

Het team van CHARLIEROSE had nog geen ervaring met het WordPress CMS en Woocommerce. Er is hier een korte cursus gegeven voor deze dames.

 

 

 

 

 www.charlierose.nl

Category
Mode